Herb Alpert

Herb Alpert is een trompettist, arrangeur en producer. Hij bracht vanaf 1962 albums uit met zijn eigen platenmaatschappij (A&M Records). De doorbraak in Europa kwam in 1965 met de single Tijuana Taxi. Zijn grootste hit was This guy's in love with you uit 1969, waarmee hij in Amerika de 1e plaats bereikte en in Engeland op plek 3 kwam. Opvallend was ook de hit die hij samen met Janet Jackson scoorde: Diamonds. Deze single bereikte de 4e plaats in de Nederlandse top 40.

Bijzondere albums: hoezen

 

Websites

http://www.tijuanabrass.com/

http://www.onamrecords.com/Herb_Alpert.php

http://nl.wikipedia.org/wiki/Herb_Alpert

http://en.wikipedia.org/wiki/Herb_Alpert

Informatie discography

https://www.discogs.com/artist/35022-Herb-Alpert

https://www.discogs.com/artist/275002-Herb-Alpert-The-Tijuana-Brass

 

Selectieve discography met geschatte waarde

  • The Lonely Bull (1962) (212 017) (GER)  (NM or M-)  € 5.00
  • Volume 2 (1963) (212050) (GER)  (NM or M-)  € 5.00
  • South of the Border (1964) (212015) (GER)  (NM or M-)  (sleeve VG+)  € 6.00
  • Whipped Cream & Other Delights (1965) (212012) (GER)  (NM or M-)  € 5.00
  • Going Places (1965) (AMLS 965) (UK)  (VG+)  (sleeve NM or M-)  € 3.00 
  • Going Places (1965) (212011) (GER)  (NM or M-)  € 7.00
  • What Now My Love (1966) (212010) (GER) (VG+)  € 4.00
  • SRO (1966) (212013) (GER)  (NM or M-)  € 9.00
  • Sounds Like... (1967)  
  • Herb Alpert's Ninth (1967) (212024) (GER)  (NM or M-)  € 5.00
  • The Beat of the Brass (1968) (212 035) (GER)  (NM or M-)  € 5.00
  • Warm (1969) (SP 4190) (US)  (NM or M-)  (sleeve VG+)  € 5.00
  • The Brass Are Comin' (1969)
  • This Guy's In Love With You (1970) (compilatie) (85 265 ZT) (GER)  (VG)  (sleeve NM or M-)  € 3.00
  • 40 greatest (1977) (NE 1005) (compilatie)  (NM or M-)  € 4.00
  • Lp Rise (1979) (AMLH 64790) (UK)  (NM or M-)  € 8.00
  • Cd Rise (393 714-2) (GER)  (VG+)  (NM or M-)  € 8.00
  • Lp Beyond (1980) (AMLK 63717) (HOL)  (NM or M-)  (sleeve VG+)  € 6.00
  • 12" Ret Hot (1980) (AMSP 7557) (UK)  (NM or M-)  € 5.00
  • Lp Magic Man (1981) (AMLK 63728) (HOL)  (NM or M-)  (sleeve VG+)  € 4.00
  • Lp Fandango (1982) (AMLK 63731) (HOL) (NM or M-)  € 6.00
  • Lp Blow Your Own Horn (1983) (AMLH 64949) (HOL)  (VG+)  € 4.00
  • Lp Bullish (1984) (395 022-1) (GER)  (NM or M-)  € 5.00
  • Lp Wild Romance (1985) (395 082-1) (GER)  (NM or M-)  € 5.00
  • Lp Keep Your Eye On Me (1987) (395125-1) (GER)  (NM or M-)  € 5.00
  • Cd Keep Your Eye On Me (CD 5125) (US)  (NM or M-)  € 20.00
  • Lp Under a Spanish Moon (1988) (395 209-1) (US)  (NM or M-)  € 5.00

Bijzondere albums: gegevens

MAGIC MAN (1981) (AMLK 63728)

Tracklist

magic man, manhattan melody, i get it from you, secret garden, besame mucho, this one's for me, fantasy island, you smile-the song begins

NL: geen notering

fandango (1982) (AMLK 63731)

Tracklist

fandango, margarita, push and pull, california blues, quiereme tal como soy, route 101, coco coco, aria, angel, sugarloaf, latin melody

NL: geen notering

under a spanish moon (1988) (395 209-1)

Tracklist

fragile, under a spanish moon, ancient source, i need you, my song, zamba, hidden angel

NL: hoogste postie: 87