Robbie Williams

Robbie Williams is een Britse popzanger, die tijdens live-optredens een echte entertainer blijkt te zijn. Zijn albums en singles zijn van wisselende kwaliteit. Het album Greatest hits uit 2004 geeft een goed overzicht van zijn grootste successen, hoewel er een aantal nummers ontbreken, nl. freedom '96, south of the border, it's only us, something stupid, mr. bojangles en something beautiful. Aanvankelijk maakt Robbie Williams deel uit van de succesvolle jongensband Take That, die hij in 1995 verlaat. Zijn eerste single is freedom '96, een bewerking van een cover van George Michael. Zijn debuutalbum Life thru a lens uit 1996 bevat zijn 2e single old before i die, maar ook het schitterende angels, waarmee Williams internationaal doorbreekt. Het nummer millennium is de eerste single die van zijn mindere nieuwe album I've been expecting you (1998) wordt gehaald. Zijn 3e album verschijnt in 2000 met als titel Sing when you're winning. Het bevat o.a. de hit rock dj. Opnieuw kan Williams het niveau van zijn ijzersterke debuutalbum, Life thru a lens, niet halen. Een 4e album met vrijwel dezelfde titel - Swing when you're winning - bevat covers van nummers uit de jaren 50 en 60, o.a. something stupid, een duet met Nicole Kidman. Na dit tijdelijke uitstapje naar de muziek van de jaren 50 en 60 komt in 2002 Escapology op de markt. Het lukt Williams niet om op dit album de grauwe middelmaat te ontstijgen. Daar lijkt het publiek zich niets van aan te trekken en de schitterende single feel bereikte eind december 2002 de 1e plaats op de hitlijsten. De compilatie Greatest hits uit 2004 biedt een overzicht van de periode tot en met Escapology, hoewel er ook 2 nieuwe nummers op staan, nl. radio en misunderstood. De albums Intensive care uit 2005 en Rudebox uit 2006 zijn artistiek tegenvallende platen. Op Intensive care zijn een aantal liedjes zijn beslist de moeite waard, maar de overvolle productie en de bombastische arrangementen zijn hinderlijk. Ook het album Rudebox is zeker niet het beste wat Robbie Williams heeft gemaakt. Het geluid is te elektronisch, maar toch staan er een paar aardige liedjes op, nl. she's madonna en we're the pet shop boys (jawel, met medewerking van The Pet Shop Boys).The heavy entertainment show uit 2016 is een theatraal en lichtvoerig album, maar heeft wel een aantal pakkende liedjes, zoals love my life.

Bijzondere singles: hoezen

 

Websites

www.angelfire.com/ct/robbiewilliams/  

www.robbies.rodomontade.faithweb.com/discography.htm

http://www.rockonthenet.com/artists-w/robbiewilliams.htm

http://nl.wikipedia.org/wiki/Robbie_Williams

http://en.wikipedia.org/wiki/Robbie_Williams

Informatie discography

http://en.wikipedia.org/wiki/Robbie_Williams_discography

http://www.discogs.com/artist/Robbie+Williams

http://www.mattscdsingles.com/acatalog/robbiewilliamscdsingles.html

http://eil.com/fulltext/search.asp?searchtext=Robbie+Williams&type=2&style=0&zone=&sort=-C-F&artlist=0&artcode=RWI&prodtype=1

 

Selectieve discography

cdm south of the border '97

cdm she's the one/it's only us '98

swing when you're winning '01

cds somethin' stupid (& nicole kidman)

cdm somethin' stupid (& nicole kidman)

dvd live at the albert (2001)

single feel '02

single something beautiful '02

dvd the Robbie williams show (2003) Released in the UK on 31 March 2003

dvd that we did last summer (live at knebworth) (2003) Released in the UK on 24 November 2003 on 2xDVD

dvd one night at the palladium (2013) Released in the UK on 9 December 2013

 

Overige releases

life thru a lens '97

i've been expecting you '98

sing when you're winning '00    

escapology '02    

live summer '03

greatest hits '04

intensive care '05    

rudebox '06

reality killed the video star '09

in and out of consciousness - the greatest hits 1990-2010 '10

take the crown '12

swings both ways '13

 04-11-2016: release studio album the heavy entertainment show

Bijzondere singles: gegevens

CD-maxi she's the one/it's only us (1999)

In 1999 brengt Robbie Williams een single met een dubbele a-kant uit, nl. she's the one/it's only us. She's the one staat op het album I've been expecting you uit 1998. It's only us is een non-album track.

US: geen notering

UK: hoogste positie: 1

NL: hoogste positie: 29

CD-single something stupid (2001)

Something stupid is een single uit 2001. Het is een duet met Nicole Kidman en is afkomstig van het nostalgisch klinkende album Swing when you're winning. Een andere single van dit album is mr. bojangles.

US: geen notering

UK: hoogste positie: 1

NL: hoogste positie: 9

CD-single something beautiful (2003)

De cd-single something beautiful is de derde single die afkomstig is van Williams' vijfde studio album Escapology (2002), waarop ook de superhit feel te vinden is.

US: geen notering

UK; hoogste positie: 3

NL: hoogste positie: 8