Toni Childs

Toni Childs besluit al op vijftienjarige leeftijd van huis weg te lopen. Ze wil zangeres worden en is aanvankelijk helemaal gek van bluesmuziek. In 1984 verhuist ze naar Engeland om in haar vrije tijd in opnamestudio's te werken aan eigen songmateriaal. In 1988 komt haar debuutalbum Union uit. Het is een prachtig album dat haar bovendien enkele hitsuccessen brengt. Vooral in Nieuw Zeeland en Australië blijkt haar muziek aan te slaan. Op dit album verwerkt ze al haar nare jeugdervaringen. Het is een emotioneel album dat door de krachtige stem van Childs enorm weet te boeien. De opvolger House of hope (1991) ligt in het verlengde hiervan. Opnieuw een album met intrigerende persoonlijke teksten die vol overgave worden vertolkt. Het derde album The woman's boat (1994) is een conceptalbum over leven en dood. Omdat commercieel succes uitblijft en vanwege fysieke problemen wordt het daarna stil rond haar.

Bijzondere albums: hoezen

 

Websites

https://www.tonichilds.com/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Toni_Childs

https://en.wikipedia.org/wiki/Toni_Childs

Informatie discography

https://en.wikipedia.org/wiki/Toni_Childs#Discography

https://www.discogs.com/artist/74391-Toni-Childs

 

Selectieve discography

lp union '88

single stop your fussin’/ where’s the ocean (lp union)

single don’t walk away/ hush (lp union)

cds stop your fussin’

cd house of hope '91

cd the woman’s boat '94

Bijzondere albums

lp union (395175-1)

Debuutalbum van Toni Childs dat werd uitgebracht in 1988. Het album piekte op nummer 63 in de VS. Het piekte zelfs op nummer 1 in Nieuw-Zeeland. Na de release werd Childs genomineerd voor twee Grammy Awards voor 'Best New Artist' en voor 'Best Rock Vocal Performance (Female)' voor de single Don't walk away. Een andere succesvolle single van het album was Stop your fussin.

NL: hoogste positie: 70

cd house of hope (75021 5358 2) USA

Tweede studioalbum van Toni Childs dat in 1991 door A&M is uitgebracht. Het is een coproductie van Toni en David Ricketts. Het album behandelt enkele duistere onderwerpen zoals huiselijk geweld in I've got to go now (een enorme hit in Australië), wereldproblemen in House of hope, incest en seksueel misbruik in het schrijnende Daddy's song en verslaving in Where's the light en Put this fire out.

NL: geen notering

cd the woman's boat (dgcd 24618)

Derde studioalbum van Toni Childs. Het  is een conceptalbum met liedjes over de cyclus van geboorte tot dood. Het werd opgenomen in de echte studio's van Peter Gabriel en bevat een indrukwekkend scala aan muzikanten, waaronder Peter Gabriel, David Rhodes, Robert Fripp en Trey Gunn. Het album is mede geproduceerd door Toni en David Bottrill. Lay down your pain (het 9e nummer van het album) leverde Toni haar een Grammy-nominatie op.

NL: geen notering